BEHANDELINGEN

Definitief ontharen

Scheren, epileren, harsen en ontharingscremes om ongewenste haargroei tegen te gaan zijn allemaal maar tijdelijke oplossingen. Deze oplossingen zorgen vaak voor huidirritaties. Vaak brengen ze ook nog eens vervelende stoppels en onderhuidse haargroei met zich mee. Dit ontsierd de huid en kan in sommige gevallen zelfs pijnlijk zijn
.
Wilt u een eind maken aan ongewenste haargroei? Dan is dat mogelijk met de LightSheer Diode laser. Het is een uiterst veilige en de meest effectieve  en snelle manier om ongewenst haar te verwijderen. Alleen het idee al dat je er niet meer aan hoeft te denken en of je de spullen daarvoor nog in voorraad hebt etc…

LightSheer Diode Laser

De Lumenis LightSheer ET is dé laser voor het bereiken van permanente haarreductie. De geïntegreerde contactkoeling, instelbare pulsduur en fluence zorgen voor een optimaal resultaat. De LightSheer wordt gezien als “de gouden standaard” voor permanente haarreductie en is effectief, veilig en snel. De laser heeft handstuk met een 9x9mm gekoeld kopstuk en is geschikt voor het behandelen van donkere haren bij alle huidtypen I-VI (1t/m6). Bij de eerste laserbehandeling wordt eerst een testshots gedaan om de juiste instelling te definiëren, om te zien hoe de huid reageert op de laserstraal.
Er zijn uitgebreide klinische studies naar de LightSheer Diode laser gedaan op het gebied van veiligheid en doeltreffendheid met bevredigende resultaten. Deze laser wordt over de hele wereld in ziekenhuizen en klinieken gebruikt voor definitief ontharen.Hoe werkt laserontharing

De LightSheer Diode laser produceert een krachtige, zeer geconcentreerde en zuivere laserstraal van een bepaalde golflengte uit op de huid waar de haren bevinden. De hoge energie van de laserstraal wordt in een korte flits door de haarschacht geabsorbeerd en in het pigment van de haarwortel omgezet in een grote hoeveelheid warmte.Daardoor treedt er beschadiging op in het haarzakje en nieuwe haargroei is dan niet meer mogelijk. Tevens beschikt de LightSheer Diode laser over een uniek koelsysteem waardoor de huid tijdens het vrijkomen van de laserenergie tot 4°C wordt gekoeld. Door deze koeling is de behandeling niet pijnlijk. De behandeling wordt zeer goed verdragen en in de meeste gevallen wordt slechts een prikkelend gevoel ervaren. Enkele minuten na de behandeling kan de huid wat opzwellen en rood worden maar dit is niet van blijvende aard en zal snel verminderen. Bij een (over)gevoelige huid is het wel raadzaam om na een behandeling een cool/pack of verkoelende crème te gebruiken. Als dit het geval is zal de specialiste u hierop attenderen.De laserbehandeling is pas effectief indien het haar in de groeifase (1) (anageen) is. Doordat niet alle haren in dezelfde groeifase zitten zijn er meerdere behandelingen nodig. Alle laserontharing behandelingen zijn persoonsgebonden en kan per lichaamsdeel of plek anders zijn.

De behandeltijd kan per gebied variëren van 10 minuten bij het kleinste oppervlak (bijv. bovenlip) tot 2 uur (bijv. complete benen).

Aangezien de werking van de laser berust op het selectief verhitten van het pigment in de haarzakjes, kunnen alleen gepigmenteerde haren met de laser worden behandeld. Dons, blond, grijs, rood en wit haar kan alleen met elektrische epilatie worden verwijderd omdat er geen pigment in zit.

Om te begrijpen hoe de laserontharing werkt, is het belangrijk om te weten hoe het haar groeit. Doordat niet alle haren in dezelfde groeifase zijn moet de behandeling worden herhaald.

Elk haar doorloopt drie fasen

Fase 1 Fase 2 Fase 3
1 Anageen = haar in de groeifase
haar is verbonden met de groeicellen en bevat veel pigment
dit is de periode waar de laserbehandeling effectief is
2 Catageen = haar in overgangsfase
haar maakt zich los van de groeicellen en raakt pigment kwijt In deze periode van ± 2 weken stopt het haar met groeien en laat los
3 Telogeen = haar in rustfase
haar is volledig los van de groeicellen en de haarwortel is totaal kleurloos binnen enkele weken vallen de haren uit>

De laserstraling wordt in een fractie van een seconde op de huid vrijgegeven. Deze fractie van een seconde is genoeg om de haarfollikel te vernietigen en kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien omdat de unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie

Is de resultaat definitief?

De LightSheer Diode laser is het enige systeem dat door de FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurd is voor het permanent ontharen via de lasertechnologie. Klinische studies rangschikken de LightSheer Diode laser als de meest effectieve laser voor alle huidtypen. Na 3 tot 5 behandelingen kunnen de klanten een zichtbare haarreductie verwachten. Om een goed definitief resultaat te behalen dienen de behandelingen niet uitgesteld te worden.

Wat te doen voor de behandeling

 • 4 weken voor de behandeling niet meer epileren (dus geen pincet of touw gebruiken)
 • een dag van te voren scheren, mag ook ontharingscrème gebruiken
 • voor de behandeling geen zelfbruinende- en fruitzuur crèmes  gebruiken

Wat te doen na de behandeling

 • geen warm water op de behandelde plek gedurende 24 uur
 • geen sauna gedurende 3 tot 4 dagen
 • geen intensief sport gedurende 2 dagen
 • geen deodorant gedurende 2 dagen
 • zonnebank en zon eerste 4 weken vermijden

Voor wie is LightSheer Diode laser geschikt?

Voor vrouwen en mannen die ongewenste haargroei als storend ervaren. Vrijwel alle lichaamsdelen kunnen behandeld worden. Belangrijk is dat de huid niet donkerder is dan de haren, door zon of zonnebank gebruind is en de haren niet te dun en te licht van kleur zijn waar bijna geen pigment in zit. Geen enkel ander systeem biedt de voordelen van de LightSheer Diode laser omdat de hoge energiestanden in combinatie met directe koeling en verlengde pulstijden ervoor zorgen dat alle huidtypen Fitzpatrick I-VI probleemloos behandeld kunnen worden.


U komt alleen in aanmerking voor een behandeling als u:

 • geschikte huid en haartype heeft (haren die donkerder zijn dan uw huid)
 • 4 weken voor de behandeling geen zon en zonnebankbruin bent
 • geen koortslip en/of koorts heeft

U komt niet in aanmerking voor een behandeling als:

 • u medicatie gebruikt waarbij laserontharing overbodig is
 • u koortslip en/of koorts heeft
 • u zwanger bent en rondom uw buik en/of uw bikini wilt laten behandelen


Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een behandeling om storende haren ‘definitief’ te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een minuscuul naaldje, waarmee haren één voor één behandeld zullen worden. De schoonheidsspecialiste laat het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en vernietigd wordt. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen.

Resultaten

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. In de toekomst kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan, zoals tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Elektrische epilatie vs. Laser

Voordelen van elektrische epilatie zijn:

 • het werkt bij bijna alle soorten haar (ongeacht kleur en dikte)
 • na de behandeling zijn (meestal) alle haren weg
 • de behandelingen worden vergoed door de zorgverzekering (mits u voldoende aanvullend verzekerd bent)

Nadelen van elektrische epilatie:

 • de behandeling is tijdrovend(er). (vergeleken metde laserbehandeling)
 • de behandeling kan wat gevoeliger zijn dan laserbehandeling
 • om goed te kunnen behandelen moeten de haren enkele millimeters lang zijn
 • sommige cliënten reageren gevoelig op de behandeling met roodheid van de huid en pukkeltjes

 

 

Harsen

De te behandelen plek wordt eerst desinfecteert waarna de hars erop wordt aangebracht. Vervolgens wordt de hars eerst verwarmd tot het zich omzet tot een vloeibare massa. Door middel van een kleverige substantie worden de ongewenste haren helemaal verwijderd. Dit is een tijdelijke manier van ontharen. Daarna duurt het ongeveer van 4 tot 8 weken tot er weer haren aangroeien. Omdat niet alle haren dezelfde groeifasen hebben, kan het zijn dat er na ongeveer een week al haren te zien zijn. Dat betekent dat die haren voor het harsen al in de groeifase waren. Na het harsen groeien de haren met een zachte punt en ontstaan er geen stoppels.

 Harsen    Epileren en verven
Bovenlip €     7,-   Bovenlip epileren €     7,-
Kin €   10,-   Kin epileren €     7,-
Bovenlip en kin          €   15,-   Wenkbrauwen epileren €   10,-
Bakkebaarden €   10,-   Wangen epileren €   10,-
Armen boven of onder €   16,-   Wimpers verven €   10,-
Armen totaal       €   25,-   Wenkbrauwen verven €   10,-
Oksels €   15,-   Wenkbrauwen verven & epileren €   15,-
Buikstreep €     7,-      
Bikinilijn €   15,-      
Benen boven of onder €   20,-      
Benen totaal €   35,-      


Gezichtsbehandeling

De reinigende gezichtsbehandeling is gericht op het verwijderen van onzuiverheden. Het resultaat van de behandeling is dat de huid er schoon uitziet, zonder comedonen, gerstekorrels en talgcysten.

 

De behandeling bestaat uit:

 • Reiniging
 • Peeling
 • Epileren
 • Dieptereiniging (verwijderen van onzuiverheden)
 • Masker
 • Dagcrème

De behandeling duurt  :   55 minuten
Behandelprijs                :   € 35,-

 

De  Complete gezichtsbehandeling bestaat uit:

 • Reiniging
 • Peeling
 • Epileren
 • Dieptereiniging (verwijderen van onzuiverheden)
 • Massage (gezicht)
 • Dagcrème

 

De behandeling duurt  :   70 minuten
Behandelprijs                :   € 50,-


Lichaamsmassage

Door klassieke massage worden alle spieren en weefsels losgemaakt. De circulatie van het bloed wordt bevorderd, de vochtophopingen en de afvalstoffen worden afgevoerd, en als resultaat word(t)(en) de klacht(en) aanzienlijk minder.

Uiteraard is een lichaamsmassage niet alleen geschikt voor mensen met klachten, maar ook voor een goede ontspanning is een lichaamsmassage het ideale antwoord. Een goede massage ontspant, verlicht klachten en brengt rust in lichaam en geest.

Massage is goed voor;

 • het loslaten van spanningen
 • het soepel maken van spieren en bindweefsel
 • het stimuleren van de bloedsomloop
 • de uitscheiding en het afvoeren van afvalstoffen

 

Na de massage

Na afloop van een massage is het zeer belangrijk om voldoende tijd te nemen om weer rustig bij te komen. Het is raadzaam om voldoende water te drinken zodat losgemaakte afvalstoffen soepel afgevoerd kunnen worden. Doet u dit niet, dan kunt u last krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn en spierpijn.

 

Dames

Gelaat, hals en decolleté  ± 30 min.  € 30
Rug, nek en schouders     ± 30 min. € 40,-
Lichaamsmassage            ± 60 min. € 55,-

 

Evt. aanvullend met een pakking      € 10,-

 

 

Pakking

Een geneeskrachtige en energierijke pure klei werkt zuiverend, herstellend, en opbouwend. Leem zuigt gifstoffen uit het lichaam op en geeft zowel in- als uitwendig mineralen af. Het stimuleert de doorbloeding en activeert de heropbouw van de rode bloedlichaampjes. Zeer geschikt voor plaatselijke ontstekingen en bloeduitstortingen. Helpt het huidweefsel herstellen en heeft een verstevigende werking. Werkt zuiverend, bijv. bij ontslakkingen en vertraagt verouderingsprocessen. Neemt geurtjes en uitscheidingen van de huid op en voert uitwendige onrechtmatigheden, zoals vuil bloed, af. Leem wordt vermengd met een gelijke hoeveelheid water dat zeer zuiver dient te zijn. Eventueel kunnen er enkele druppels olie aan toegevoegd worden.

 

Contra-indicaties:
Klei heeft een groot absorberend vermogen, waardoor het mogelijk is dat de werking van medicijnen wordt verminderd. Het gebruik van klei wordt daarom afgeraden bij gebruik van antibiotica, anti-stollingsmiddelen en de anti-concepitiepil.

 

Prijzen zijn incl. BTW en per behandeling.

 

Voor afspraak kunt u bellen naar
06-34097118

Voor afspraak kunt u bellen naar
06-34097118