FAQ

Meest gestelde vragen


LASERONTHAREN


Is laserontharen pijnlijk?
In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling en prikkelend gevoel geconstateerd. Over het algemeen wordt de pijn goed verdragen.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dat verschilt per individu. Is afhankelijk van de haar en huidtype. Tijdens de behandeling kunnen alleen de haren die in de groeifase zitten worden behandeld. Doordat alle haren in verschillende groeifase zitten, zijn er meerdere behandelingen nodig.

 

Hoelang duurt een behandeling?
Afhankelijk van de te behandelen plek. Dat kan variëren van 10 min. bij een bovenlip tot 2 uren voor bijv. de benen.

 

Hoeveel weken zitten er tussen de behandelingen?
Voor het gezicht telt 4 weken en alle andere lichaamsdelen 6 tot 8 weken.

 

Groeien de haartjes nooit meer terug?
Nieuwe haargroei kan veroorzaakt worden door hormoonproblemen zoals; pubertijd, zwangerschap, borstvoeding, menopauze, bijnieren, eierstokontsteking en bepaalde medicatie bijv. antidepressiva, antibiodica en alle andere medicijnen waar lichttherapie bij verboden is. Bij twijfel altijd uw arts raadplegen.

 

Wanneer kan ik resultaat verwachten?
Na de eerste behandeling vallen de haartjes er na enkele weken uit. Voor een goed resultaat moeten zeker de eerste 4 behandelingen zonder uitstel worden behandeld. Hoe dikker de haar des te beter het effect.

 

Welke huid en haartype is geschikt voor laseren?
Met de LightSheer  diode laser kunnen vrijwel alle gepigmenteerde haren (geen dons) behandeld worden ongeacht de huidtype. Zolang de haren maar donkerder zijn dan de huidtype. Hoe dikker en donker de haar hoe lichter de huidtype hoe beter het effect.

 

Is laserontharen mogelijk tijdens zwangerschap?
Tijdens het zwangerschap zijn de hormonen niet stabiel en kunnen nieuwe haargroei veroorzaken.

 

Mag je tussendoor epileren/harsen?
Tussen de behandelingen door mag u absoluut niet epileren of harsen omdat de haartjes in het geheel met haarzakje eruit getrokken worden. U mag alleen scheren of ontharingscrème gebruiken.

 

Wanneer mag ik zonnen?
Tussen de behandelingen door mag u absoluut niet gaan zonnen of onder de zonnebank omdat u anders pigmentvlekken kunt krijgen.
Minimaal  4 weken nadat u klaar bent met de (laatste) laserbehandeling mag u zonnen of gebruik maken van de zonnebank.

 

Is het gebruik ven zelfbruiningscremes toegestaan?
Zelfbruiningscremes bevatten een stof die een reactie aangaat met licht, waardoor er pigmentvlekken kunnen ontstaan. Daarom wordt het gebruik om twee weken voor de behandeling afgeraden. Een week na de behandeling kan er weer gebruik van gemaakt worden.

 

Zijn er bijwerkingen?
Na de behandeling kan er een lichtrode uitslag (erytheem) optreden. De behandelde plek wordt m.b.v. coldpack gekoeld waarna de roodheid weer verdwijnt. Per individu kan het van 2 uur tot enkele dagen duren.

 

 

 


 

Voor afspraak kunt u bellen naar
06-34097118